Även om turismen i Dalarna minskade något förra året så är vårt län fortfarande det populäraste stället att besöka efter Stockholm, Göteborg och Malmö. I dalarna rörde det sig om 4 982 297 övernattningar under 2016. Turismen i Sverige ökade totalt sett med tre procent förra året. Inför 2017 hoppas vi att återställa ordningen i Dalarna och locka fler turister igen

Möt #Campingvåren i Sverige

Hur ser din #CampingVår ut?

Ett sätt att locka truster på står Grönklittsgruppen för. Inför våren och sommaren har dragit igång hashtaggen #Campingvåren. Där vill de samla bilder, videos, texter, natur och fina ögonblick som fångats av människor som campar. Genom hashtaggen hoppas de också att man kan följa vårens olika skeenden. Förhoppningsvis kan man geno att följa taggen upptäcka några nya guldkorn i vårt avlånga land.

Grönklittsgruppen driver olika camping-, tema- och skidanläggningar runt om i Sverige. I Dalarna rör det sig om Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Orsa Camping, Orsa Bowling, Rättviks Camping, Enåbadets Simhall, Siljansbadets Camping, Sagolandet Tomteland och Moraparken.

Hållbar turism

I Mora finns ett annat initiativ inför sommaren. Där satsar man på hållbar turism och har nyligen satt upp en laddstolpe så att besökare i elbil har möjlighet att stanna till för att ladda bilen. Det är inte bara i Mora som nya laddstolpar byggs, planen är att fler orter ska få flera, bland annat Rättvik och Leksand.

Rodelåkning

En aktivitet som roar många är de två rodelbanorna i Rättviksbacken. De öppnar givetvis till sommaren igen och passar särskilt bra för barnfamiljer. På toppen av backen hittar du både en fantastisk utsikt och ett café. Sedan åker du rodel 725 meter ner. Barn under 125 cm får tandemåka med en vuxen. Det kan också vara bra att veta att banorna stängs av när det regnar. Rodelåkningen kan också bedrivas som en gren i en mångkamp som anordnas i rättviksbacken.

Ladda för turistsäsongen 2017
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 2 =